Secure Payment - Free tracked delivery within Europe with PostNord - Fast delivery 1-2 days

Ta gott upp

Ta gott upp!


Vilket härligt uttryck!!!
Tack @navidmodiriofficial för att du sätter ord på just det här, för jag tror det är då oerhört viktigt! Valet! För vi väljer faktiskt! Här kommer inlägget i sin helhet;

Har du tänkt på vad en person egentligen menar när hon säger att hon tar illa upp? Det brukar betyda att hon tar något som är illa och plockar upp det. Hon tar något som inte är hennes och gör det till sitt. Som att hon letar orsaker till att lida.

Det är lite som att hon går runt på fruktavdelningen på Hemköp och går förbi alla lådor med färsk frukt och hittar ett riktigt ruttet äpple och stoppar ner i sin korg.

Hon gör det inte för att hon gillar rutten frukt. Hon gör det inte för att hon mår bra av att lida. Det finns säkert tusen underliggande orsaker till varför hon gör det och jag är för mycket av en idiot för att kunna berätta för dig med tvärsäkerhet vad det beror på. Men det jag ser framför mig är hur hon sen står i kassan med en korg full av äckliga varor och undrar varför världen är emot henne.

Vad händer om vi vänder på det?
Om du letar efter illa saker att ta upp så kan du leta efter goda saker att ta upp. Om du ändå söker efter anledningar till att ta saker personligt så kan du lika gärna leta efter det som är nice. Du börjar plötsligt hitta fantastiska apelsiner, de gladaste bananerna, den nyaste mjölken och det bästa köttet i charkdisken.
Om någon säger : “vilket fint väder” så säger du “TACK!” även om det inte var till dig. Om någon ger en annan person en komplimang så säger du “ÅH TACK! JAG VET”.

Du börjar leta efter anledningar till att ta gott upp.

Och tar det djupt personligt.


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published